PAKOVANJE PROIZVODA
- Linije za pakovanje voćnih sokova
- Linije za pakovanje voća i povrća
- Linije za pakovanje testenina
- Linije za pakovanje peciva
Primeri primene
Čišćenje i dezinfekcija površina od nerdjajućeg čelika
Temeljno čišćenje transportera, lanaca, traka, valjaka i sistema za pakovanje
Čišćenje opreme za pakovanje i kartoniranje
Čišćenje i dezinfekcija rezervoara bilo koje veličine
Čišćenje naslaga na podovima, zidovima, plafonima i kućištima
Poliranje hromiranih površina
Pakovanje u prehrambenoj industriji je ključno za očuvanje integriteta, jestivosti i roka trajanja proizvoda koji se pakuje.
Upotreba suve pare pojednostavljuje proces čišćenja jer čisti, sanira i suši skoro odmah zbog niskog sadržaja vlage „suve“ pare.
Menikini generatori suve pare čine čišćenje bržim i daleko efikasnijim, jer je svaki model parogeneratora prenosiv i ima sopstveni rezervoar za vodu sa bojlerom (bez pričvršćenog creva za vodu).
Sanitacija u preradi hrane je ključni element u zaštiti potrošača od klica, patogena i štetnih bakterija koje mogu dovesti do ozbiljnih bolesti. Prehrambena industrija koristi snažna sredstva za čišćenje i dezinfekciju, kako bi eliminisala svaku vrstu bakterija i virusa. Tradicionalna dezinfekcija je proces u dve faze: prvo - početno čišćenje vodom i deterdžentima; drugo - dezinfekcija uz pomoć jakih hemikalija kao što su hlor, jod, kvaternarne amonijumove soli, supstance na bazi kiselina i formaldehida. Usvajanje efikasnog programa čišćenja i dezinfekcije je ključno za eliminaciju patogena sa površina i opreme.
Sa Menikini industrijskim parnim mašinama ova vrsta obrade postaje brža i lakša jer suva para smanjuje vreme zastoja sistema i linija i štedi troškove hemikalija. Menikini mašine takođe garantuju potpuno dezinfekciju i ubijanje mikroorganizama usled toplotnog šoka.
Preporučeni paročistači:
Sprečite rizik od trovanja hranom
Analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke, ili HACCP, je sistematski preventivni pristup bezbednosti hrane i farmaceutskoj bezbednosti koji se bavi fizičkim, hemijskim i biološkim opasnostima kao sredstvom prevencije, a ne inspekcijom gotovog proizvoda. To uključuje praćenje, verifikaciju i validaciju svakodnevnog rada koji je u skladu sa regulatornim zahtevima u svim fazama sve vreme. HACCP se koristi u prehrambenoj industriji za identifikaciju potencijalnih opasnosti po bezbednost hrane, tako da se mogu preduzeti ključne akcije za smanjenje ili eliminisanje rizika od opasnosti. Sistem se koristi u svim fazama procesa proizvodnje i pripreme hrane uključujući pakovanje, distribuciju i td.
Uprava za hranu i lekove (FDA) i Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Država (USDA) kažu da su njihovi obavezni HACCP programi za sokove i meso efikasan pristup bezbednosti hrane i zaštiti javnog zdravlja. Upotreba HACCP-a je trenutno dobrovoljna u drugim prehrambenim industrijama. Dakle, HACCP se sve više primenjuje u drugim industrijama, kao što su kozmetika i farmaceutski proizvodi. Ovaj metod, koji zapravo nastoji da isključi nebezbedne prakse, razlikuje se od tradicionalnih metoda kontrole kvaliteta „proizvedi i testiraj“ koje su manje uspešne i neprikladne za veoma kvarljivu hranu.
Gde koristimo HACCP
Riba i riblji proizvodi
Sveže sečeni proizvodi
Sokovi i nektari
Prodajna mesta za hranu
Meso i živinski proizvodi
Školska hrana i usluge
Razvoj, implementacija i sertifikacija HACCP sistema, pored povećanja efikasnosti proizvodnog pogona kao rezultat minimiziranja otpada i povrata proizvodnje, takođe omogućava proizvođačima da ponude potpuno zagarantovan kvalitet proizvoda svojim kupcima.
Mašine Menikini, koje su testirane da bi se procenila efikasnost pare u prigušivanju gljivica i bakterija, pokazale su svoju efikasnost u okviru parametara propisanih evropskim standardima koji se odnose na hemijska i antiseptička dezinfekciona sredstva.
Za sve aktivnosti čišćenja i dezinfekcije koje su ovde navedene, tradicionalni sistemi se mogu zameniti upotrebom zasićene suve pare sa prednostima u pogledu potrošnje vode, deterdženta i dezinfekcionih sredstava. Obično tamo gde se pripremaju i daju obroci postoji sledeća oprema:
Frižideri
Hladnjače
Brzo zamrzavanje
Konvektorske pećnice
Mikrotalasne pećnice
Friteze
Mangali
Kotlovi za vodu
Kuvala za testenine
Mašine za pranje sudova
Mašine za sečenje
Mašine za mlevenje
Cedilice za agrume
Mikseri
Emulgatori
Distributeri pića
Aparati za sladoled
Peći i grejne ploče
STEAM TEAM D.O.O.
Ovlašćeni uvoznik i distributer Menikini proizvoda
za Republiku Srbiju i Republiku Crnu Goru
Gajeva 10 • 11000 Beograd • Srbija
+381 63 234079
steamteam.menikini@gmail.com
Matični broj: 21789321
Poreski identifikacioni broj: 113016382
Raiffeisen banka a.d. Beograd 265-1740310002253-81
©Copyright 2022 Menikini/Steamteam