Šta je suva para i gde je koristimo - STEAMteam - STEAMteam - Ovlašćeni uvoznik i distributer Menikini proizvoda - Usluge čišćenja parom

Idi na sadržaj
STEAMteam - Menikini ekologija
EKOLOGIJA
STEAMteam - Menikini prednosti
PREDNOSTI
STEAMteam - Menikini tehnologija
NAŠA TEHNOLOGIJA

Para je rešenje


Suva para je moćno sredstvo za dezinfekciju i predstavlja održivu alternativu u odnosu na upotrebu zagađujućih hemikalija. Virusi i bakterije su ekstremno osetljivi na visoke temperature, i potrebno im je nekoliko minuta na svega 70°C kako bi se postigla njihova inaktivacija – što čini ovakav način čišćenja i dezinfekcije pogodnom praksom za bilo koju vrstu okruženja i primene.

Menikini je, već više od četrdeset godina, aktivan u polju profesionalnog i industrijskog čišćenja – među prvim kompanijama se bavio promocijom upotrebe pare kao prirodne metode dubinskog čišćenja, sposobnog da eliminiše toksične materije i prljavštinu, bez pribegavanja rastvaračima i deterdžentu. Poslednjih godina, kompanije iz sektora ugostiteljstva intenzivno ulažu u smanjenje upotrebe hemijskih proizvoda, pokušavajući da svojim korisnicima ponude okruženja bez hemikalija i mirisa, sa zagarantovanim boljim kvalitetom vazduha. Drastično smanjenje isparljivih hemikalija snižava šanse za izazivanjem glavobolje, mučnine i nelagode kod osetljivijih ljudi.

Ova vrsta čišćenja idealna je za dezinfekciju površina i okruženja u prehrambenoj industriji, zdravstvenim ustanovama, ali i za uklanjanje virusa, bakterija, gljivica, grinja, krpelja, buva, stenica, vaški i ostalih parazita, zajedno sa svim bolestima koje isti izazivaju. Budući da sadrži svega 5% mikročestica vode, zaićena suva para ne stvara prašinu pri eliminacije prljavštine ulja, masti i ostalih vrsta naslaga – čineći parne čistače idealnim za sofe, fotelje, tepihe, tvrde površine, podove i pločice.

Karakteristike ove tehnologije su:
Nema otpadnih voda i zagađenja životne sredine izazvanog hemijskim detrdžentima
Efikasnije i ekonomičnije čišćenje uz značajno smanjenje troškova rada
Povećana bezbednost i zadovoljstvo zaposlenih i kupaca, zbog smanjene izloženosti hemikalijama i boljim kvalitetom vazduha
BUDITE EKOLOŠKI SVESNISTEAMteam - Menikini ekologijaČuvajmo vodu

Voda je najdragoceniji resurs za čovečanstvo, ali njenu dostupnost ugrožava više faktora. Voda nije neiscrpna i ne treba je trošiti nepotrebno. Održivost podrazumeva sagledavanje dugoročng pogleda na način na koji naše akcije utiču na buduće generacije, kao i aktivno obraćanje pažnje na prevenciju zagađenja i crpljenja resursa većom brzinom nego što je planeta Zemlja u stanju da iste obnovi.

Upotrebom zasićene suve pare drastično se smanjuje potrošnja vode u svim aktivnostima čišćenja u domaćinstvu i industriji. Menikini tehnologija daje odlične rezultate pri čišćenju i sanitaciji, pri tom štedeći vodu i do 100 puta, omogućujući značajan doprinos u njenom očuvanju.Menikini STEAMteam - Velika potrošnja vode                Menikini STEAMteam - Mala potrošnja vode

Potrošnja vode pri tradicionalnom pranju sa visokim pritiskom je 1.500 - 2000 l/h

Potrošnja vode sa Menikini 10 kW
parogeneratorom je oko 10 l/h
Menikini STEAMteam - Čista voda


Hemijski čista

Zagađenje i kontaminacija vode su globalni problemi. Odgovornost je na nama, ne samo sa moralne tačke gledišta, da pronađemo rešenje ulaganjem u proizvode koji drastično smanjuju potrošnju vode i upotrebu zagađujućih deterdženata.
Čišćenje zasićenom suvom parom je potpuno zelena tehnologija koja omgućava dezinfekciju na ekološki prihvatljiv način, bez upotrebe teških hemikalija.

 Smanjeno hemijsko zagađenje
 Sprečavanje kontaminacije na deponijama
 Održavanje ekološki neutralnog radnog mesta
 Manji ugljenični otisak
 Sprečiti kontaminaciju podzemnih voda
 Bez benzina
 Smanjiti pakovanja hemikalijaSTEAMteam - Menikini prednostiPrednosti čišćenja suvom parom
Menikini STEAMteam - Društvene prednosti

DRUŠTVENE

 Borba protiv alergija, klica i parazita
 Eliminacija neprijatnih mirisa
 Poboljšanje kvaliteta vazduha u zatvorenim prostorima
 Smanjenjivanje čestica prljavštine i prašine u vazduhu
 Obezbediti čiste, suve i bezbedne objekte
Menikini STEAMteam - Ekonomske prednosti

EKONOMSKE

 Ušteda vode, hemijskih deterdženata i prečišćivača
 Smanjeno vreme prekida u radu i linija u proizvodnji
 Otklanjanje bakterijskog zagađenja u proizvodnji
Menikini STEAMteam - Svestrana para

SVESTRANOST PARE

 Jedostavna i sigurna upotreba
 Najbolje rešenje za čišćenje teško dostupnih mesta
 Idealna za čišćenje složenih površina
 Bez površinskih oštećenja
 Istovremeno dezinfikuje i čisti
Fenomen pare

Para je voda pretvorena u bezbojni gas – oblak magle koji možemo primetiti kako izlazi iz čajnika koji ključa su u stvari male kapljice vode. Boja zasićene suve pare naginje ka svetloplavoj, dok je obična vodena pare sivkaste nijanse. Zasićena suva para ne sadrži tečnu vodu i nastaje pri visokoj temperaturi i pritisku u kazanu.


STEAMteam - Menikini tehnologija


Ekskluzivna parna tehnologija

Razvijajući našu ekskluzivnu najsavremeniju tehnologiju suve pare, od 1973. godine pomažemo preduzećima da postignu najviši mogući nivo čistoće i dezinfekcije.

 Menikini mašine su napravljene od najkvalitetnijih delova dostupnih na tržištu
 Moćne mašine dizajnirane za industrijsku i komercijalnu upotrebu
 Sa kotlovima od nerđajućeg čelika AISI 304 i AISI 316
 Pritiskom od 6 -10 bar i temperaturom od 165 °C - 185 °C
 Spremne za upotrebu u roku od nekoliko minuta!
STEAMteam - Menikini tehnologija suve pare 1
STEAMteam - Menikini tehnologija suve pare 2
STEAMteam - Menikini tehnologija suve pare 3
STANDARDNI KOTAO

 U osnovnoj verziji generatora pare, kotao radi i kao rezervoar za svežu vodu. Pun rezervoar obezbeđuje neprekidan rad od oko dva sata, u zavisnosti od modela mašine. Materijal izrade kotla je antikorozivni nerđajući čelik (AISI 304), sa ciljem garancije trajanja generatora pare.
NEOGRANIČENA AUTONOMIJA

 Parni čistači sa ovom funkcijom imaju dve vodene komore: rezervoar za kotao pod pritiskom i rezervoar bez pritiska. To omogućava korisniku dodavanje vode u mašinu koja radi. Menikini parni čistači sa neograničenom autonomijom opremljeni su elektronskim senzorom nivoa koji dopunjava kotao kada nivo vode u njemu nije dovoljan. Kao rezultat, mašine nemaju pad pritiska i temperature tokom upotrebe.
KONTINUIRAN ULAZ SVEŽE VODE

 Neki od naših industrijskih parnih čistača automatski uključuju direktno dopunjavanje vode.  Mašina je povezana sa vodovodnom cevi i po potrebi dopunjavanja rezervoar svežom vodom. Kontinualni sistemi za dopunjavanje vode se takođe mogu puniti ručno ako vodovodna linija nije dostupna.
STEAMteam - Menikini tehnologija suve pare 4
REZERVOAR ZA DETERDŽENT

 Ovi rezervoari skladište i doziraju hemikalije za čišćenje. Neke od Menikini mašina za čišćenje parom uključuju jednostavne kontolne ručke koje omogućavaju operateru da kontroliše protok deterdženta i pare tokom čišćenja.
Setifikovano od Italijanskog društvo za medicinu životne sredine (SIMA)
STEAMteam-Menikini video materijal
STEAM TEAM D.O.O.
Ovlašćeni uvoznik i distributer Menikini proizvoda
za Republiku Srbiju i Republiku Crnu Goru


STEAMteam lokacija

Gajeva 10  •  11000 Beograd  •  Srbija

Mobilni telefon kompanije STEAMteam

+381 63 234079

E-mail: steamteam.menikini@gmail.com

steamteam.menikini@gmail.com

STEAMteam logo

Matični broj: 21789321
Poreski identifikacioni broj: 113016382

Raiffeisen banka a.d. Beograd   265-1740310002253-81

©Copyright 2022 Menikini/Steamteam
Nazad na sadržaj